laminaatvloer

Tips bij het onderhouden van je laminaat

Een laminaatvloer kan tegenwoordig in geen huis meer ontbreken. De mogelijkheden zijn oneindig en je kunt alle kanten op gaan. Voor ieder interieur is wel een geschikte laminaatvloer en ze kunnen ook nog eens goed tegen een stootje. Word jij binnenkort eigenaar van een nieuwe laminaatvloer dan is het belangrijk dat je weet hoe je deze goed moet onderhouden om de levensduur zo lang mogelijk te maken. In deze blog lees jij tips bij het onderhouden van laminaat

Laat je laminaat goed leggen

Een vloer die goed en professioneel gelegd is, kun je ook veel beter onderhouden. Het is daarom van tevoren belangrijk dat je de vloer goed en strak legt. Om dit op een zo professioneel mogelijke manier voor elkaar te krijgen kun je ervoor kiezen om het laminaat te laten leggen. Zo kun jij langer genieten van je vloer en deze ook goed onderhouden. Kies jij voor bijvoorbeeld visgraat laminaat? Dan wil je natuurlijk dat het patroon van de vloer mooi uitkomt en de vloer op de beste manier wordt gelegd.

Laminaatvloer onderhouden

Om je laminaatvloer zo goed mogelijk te kunnen onderhouden, begin je bij het begin. Zorg ervoor dat je een deurmat hebt waar alle resten van buiten die onder je schoenen zitten op terecht komen. Steentjes kunnen bijvoorbeeld al beschadiging opleveren aan je vloer. Een andere optie is om de schoenen bij de voordeur uit te doen en sloffen te dragen in huis.

Om de vloer vrij van stof en ander vuil te houden kun je gewoon gebruik maken van een stofzuiger. Wanneer je daarna viezigheid van de vloer wilt verwijderen kun je de vloer dweilen met een dweil of doek die goed uitgeknepen is. Te veel water kan de laminaatvloer namelijk beschadigen of ervoor zorgen dat de vloer gaat opbollen.

Om je laminaatvloer zo goed mogelijk te verzorgen wanneer je deze schoonmaakt, kun je bij een vloerenwinkel vaak ook speciaal schoonmaakmiddel vinden. Zo blijft je vloer in goede staat en kun je er zo lang mogelijk van genieten.

Voor meer blogs, kijk hier

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *