Op kamers gaan, hoe kan dit goedkoop?

Wanneer je op kamers gaat, is dit een goede mogelijkheid om allemaal nieuwe meubels en spullen te kopen. Op kamers gaan betekent ook vaak veel geld betalen voor een kleine kamer. Het is dus van belang om voor een goede inrichting te zorgen waarbij je je vierkante meters zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Blijf kijken op facebook

In Facebook verkoopgroepen worden er heel vaak meubels voor een hele lage prijs of zelfs gratis weggegeven. Zorg dat je dit goed in de gaten houdt of vraag aan vrienden en familie of ze dit ook willen doen. Je kan ook zelf een bericht in deze groepen plaatsen met de oproep meubels gezocht. Zo kan je voor weinig tot zelfs geen geld veel meubels voor je nieuwe kamer regelen.

Ga sparen voor je uitzet

Een andere tip is om voor je uitzet te gaan sparen, zo hoef je dit niet in één keer aan te schaffen maar kan je de kosten verdelen. Maak een lijst met items die je graag zou willen hebben voor in je kamer en vraag dit aan vrienden en familie bij je verjaardag of andere gelegenheden zoals kerst. Je kan natuurlijk ook zelf een afspraak maken om per maand een bepaald bedrag uit te geven aan je uitzet of opzij te zetten op je spaarrekening.

Kijk naar de plek van je kamer

Het is misschien het leukste om op de beste plek in je studentenstad te zitten, maar kijk ook goed naar de prijs. Je kan dan beter een metrohalte verder zitten voor een veel lagere prijs of voor juist veel meer vierkante meter. Uiteindelijk zal je toch veel de fiets pakken en maat die 10 minuutjes extra niet heel veel uit terwijl dit in je portemonnee wel veel kan schelen.

Denk vooraf aan de indeling en stijl

Ga je voor een scandinavische stijl of wil je juist krijtverf in je kamer? Het helpt om vooraf een moodboard te maken, zodat je impulsen aankopen kan voorkomen. Een winkel doorgaan en denken dit heb ik vast wel nodig of dit komt vast wel van pas, is te voorkomen door vooraf al van alles uit te zoeken.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *