Hanglamp

Hoe licht het studeren kan beïnvloeden

Het schooljaar is al een tijdje bezig en studeren kan nog best een lastige opgave zijn. Het is dan ook zo dat mensen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de stof in hun hoofd blijft zitten. Licht kan ervoor zorgen dat jij de stof goed kan onthouden. Het zorgt er ook nog eens voor dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd.

Sommige mensen hebben een werkkamer, waar zij goed in kunnen studeren en/of werken. De algemene uitstraling van een werkkamer moet ook bijdragen aan de productiviteit. In deze blog worden er tips gedeeld over hoe je licht kan gebruiken in de werkkamer. Zakelijke verlichting nodig? Bekijk de website van Schréder!

Daglicht

Daglicht is zeer belangrijk voor velen aspecten. Het verbetert de concentratie en geeft je een natuurlijke energie, vooral wanneer je de ramen openzet voor frisse lucht. Daarom hebben de voordelen ervan een blijvend resultaat op de gezondheid en verhogen dus ook het geluksgevoel. Natuurlijk is het geen must om ramen in je kamer te hebben, om die natuurlijke licht in je kamer te hebben. Er zijn gelukkig nog andere manieren om licht in je kamer te krijgen. Kies dan ook de hoogste kleurtemperatuur en helderheid om de efficiëntie van de werkomgeving te verhogen. Als je wel ramen hebt dan is het verstandig om het bureau op een plek te plaatsen waar er veel natuurlijke licht is.

Bureaulampen

Eigenlijk heeft elke kamer met een bureau een bureaulamp nodig. Zorg ervoor dat de bureaulamp niet te groot is, zodat je nog genoeg ruimte hebt voor een laptop, een muis of andere spullen. Ook is het verstandig om een lamp te nemen die dimbaar is, zodat je de lichtintensiteit gedurende de dag kan aanpassen voor de juiste lichtsfeer. Kies dan ook voor een lamp temperatuur die vrij warm is, zodat je ook nog eens een fijne sfeer creëert in de kamer. Als je lamp kiest die niet dimbaar is dan is het verstandig om een lamp te kiezen die geen fel licht heeft. Anders kan je je moeilijk concentreren en kan je dus ook minder goed studeren.

Persoonlijkheid

Wat ook enorm kan helpen om het studeren te verbeteren is door wat persoonlijkheid toe te voegen aan de ruimte. Dit kan ook door middel van het licht. Kijk naar de ruimte waar het licht komt en bepaal welke kleuren goed passen bij de lamp die je gaat kiezen. Als je een kamer hebt waar veel bruin in voorkomt dan is het verstandig om een lamp te kopen met dezelfde tinten, zodat de lamp ook goed in de ruimte past.

Je zal ook veel uren besteden in een studeerkamer en dus is het fijn als deze ruimte jouw persoonlijkheid heeft. Dit hoeft niet alleen door middel van het licht. Je kan ook andere spullen aan de kamer toe voegen die ervoor zorgen dat jij beter kan studeren. Denk hierbij aan persoonlijke foto’s, accessoires, beeldjes en meubels. Zorg er wel voor dat de kamer niet te druk wordt, want je wilt je nog wel kunnen focussen op je werk.

Niet te veel licht

Denk eraan dat je niet te veel licht in je kamer hebt. Als je al een aantal ramen in de ruimte hebt dan is dat voldoende licht. In de avond kan het zijn dat je dan nog wel wat meer licht nodig hebt. Overdag hoef je dus zeker geen lampen aan te hebben. Houdt hier dan ook rekening mee, aangezien licht ook energie kost.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *