Waarom roddelen best goed voor je kan zijn

Heb je die foto gezien van dat meisje of die gekke kleding van die jongen? Oh en wat heeft zij met haar haar gedaan, en wat dacht je dan van die jongen met die schoenen? Roddels zijn niet altijd even leuk, zeker niet wanneer ze over iemand persoonlijk gaan. Ze kunnen mensen pijn doen en het is niet eens zo dat elke roddel ook helemaal waar is. Het is dus goed oppassen met wie en over wie je roddelt, maar dit neemt niet weg dat er ook positieve punten te benoemen zijn aan roddelen.

Hechtere band

Ja, je leest het goed. Roddelen kan zorgen voor een betere band en kan zelfs leiden tot vriendschappen. Wanneer je namelijk aan het roddelen bent met een collega op de werkvloer of met een medestudent op school kan er een hechtere band ontstaan. Er komt namelijk een vertrouwensband wanneer je elkaars roddels bewaart. Met name negatieve roddels zijn hier goed voor, maar wanneer je nieuw in de groep bent is het eerst belangrijk om hierin de groep af te tasten.

Op de hoogte zijn

Voor sommigen is roddelen net als de krant lezen. Ze zijn weer helemaal op de hoogte van wat er om hen heen gebeurd en dit hoeft ook helemaal niet negatief te zijn. Wanneer je namelijk gehoord heb dat de ouders van Pietje gaan scheiden of de oma van Jantje op sterven ligt kan je hier rekening mee houden zonder dat zij dit zelf hoeven te vertellen.

Stress laten afnemen

Je irriteert je al dagenlang aan die ene collega en haar of zijn gedrag. Het hierover hebben met een andere collega kan ervoor zorgen dat je wat frustratie kwijt raakt en zo wat stoom kan afblazen. Soms even negatief roddelen kan voor jou zijn voordelen hebben, maar let er wel op dat je iedereen alsnog met respect blijft behandelen.

Groepsnormen worden ontwikkeld

Roddelen kan er voorzorgen dat de groepsnormen worden gevormd. Men gaat na of het eigen beeld en de eigen normen kloppen met deze van de groep. Door middel van roddelen ontwikkel je eigenlijk een sociale kaart: wat kan niet en wat kan wel.

Roddelen kan dus best wel goed voor je zijn en heeft niet alleen maar negatieve punten. Zoals je net gelezen hebt zijn er ook genoeg positieve punten te benoemen. Wil dus je op de hoogte blijven van de laatste gossip en het laatste roddelnieuws van Nederland en België? Neem dan een kijkje op de website van showbizz.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *